top of page

lør. 26. aug.

|

Hamar kulturhus

Jazz ain´t nothing but soul / MOVE Dansefestival 2023

En afro-karibisk danseopplevelse for hele sanseapparatet

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Jazz ain´t nothing but soul / MOVE Dansefestival 2023
Jazz ain´t nothing but soul / MOVE Dansefestival 2023

Tid og sted

26. aug. 2023, 19:00 – 20:00

Hamar kulturhus, Torggata 100, 2317 Hamar, Norge

Om arrangementet

I Jazz Ain’t Nothing but Soul utforskes tradisjonelle rytmer og melodi i et symbiotisk samspill mellom dans og musikk. Resultatet oppleves best med hele kroppen.

I Tabanka Dance Ensembles forestilling Jazz Ain´t Nothing but Soul kommer publikum tettere på dansen og musikken enn det som vanligvis er mulig.

Sittende på gulvet rundt scenen kan tilskuerne kjenne rytmene fra trommene og dansernes føtter. Lys og røykeffekter skaper virkningsfulle stemninger som både peker bakover i tid og mot vår egen samtid.

Afro-karibiske dansetradisjoner Tabanka Dance Ensemble bruker Talawa-teknikken, systematisert på grunnlag av afrikanske og karibiske dansetradisjoner. Her er polyrytmikk – flere samtidige rytmer – et sentralt element.

I Jazz Ain´t Nothing but Soul er dansen uløselig knyttet til musikken, og musikerne og danserne henter kraft fra hverandre.

Sangeren og komponisten Monica Ifejilika framfører musikken sammen med Malis ledende perkusjonist Sidiki Camara og den Spellemann-nominerte sangeren Stian Ehiabhi Omole Jensen, med flere.

Et dagsaktuelt verk som peker tilbake og fram «Jazz Ain´t Nothing but Soul er et rikt verk skapt på rytmens og melodiens tradisjoner», sier kunstnerisk leder og koreograf Thomas Talawa Prestø.

Der forestillingen tar oss dit hvor jazzdansen opprinnelig kommer fra, refererer den også til rettighetskampen som fremdeles pågår, blant annet gjennom Black Lives Matter.

Jazz Ain’t Nothing but Soul kan leses som et innlegg i debatten om rasisme, diskriminering og avkolonisering – og en rik hyllest av afrikansk overlevelse og kraften som ligger i dansen, sangen og rytmene.

«Det er nokre formidable stemmer og musikarar med i dette musikalske ensemblet, det og dei danseriske prestasjonane får meg til å vere rive med frå fyste stund.» Berit Einemo Frøysland, Norsk Shakespearetidsskrift «Dansekompaniet Tabanka er noko heilt for seg sjølv. Ikkje berre er det dans som tek sjåaren tilbake til danserørslene sine afrikanske og karibiske røter, det er òg krafta av det mangfaldige Norge som gjer at ein vert bergteken. (...) «Ei vakker framsyning.» Karen Frøsland Nystøyl, NRK

Dele dette arrangementet

bottom of page