top of page
NØTTeknekkeren i Melkeveien

Nøtteknekkeren i Melkeveien

En tidløs klassiker får helt ny drakt når Melkeveien utforsker Tsjajkovskijs fantastiske musikk og Nasjonalballettens prima ballerina forteller historien om en voksen Clara, som gjenopplever barndommens magi.

“Fabelaktig forestilling”

“Vanskelig å ikke la seg bevege”  - Hamar arbeiderblad

Medvirkende: 

Camilla Spidsø danser rollen som Clara i denne nytolkningen av Nøtteknekkeren.  Hun er Nasjonalballettens fremste solist og prima ballerina og har vunnet en rekke priser, blant annet Aase Byes Minnepris for 2018.

 

Sudesh Adhana danser rollen som Nøtteknekkeren. Han er en prisvinnende og ettertraktet danser og koreograf og har blant annet danset soloen «MAN» i Den Norske Opera & Ballett, koreografert av Sølvi Edvardsen.

 

Elektronika-artisten, Melkeveien, eller Kristian Møller Johansen som han egentlig heter, har sitt artistnavn etter gata han vokste opp i på Hamar, og gjorde seg sterkt bemerket etter han ga ut singelen «Peter Pan Death Wish». Låta fikk meget god omtale i «The Times» og ble brukt for å promotere den amerikanske storfilmen «You Were Never Really Here», med superstjernen Joaquin Phoenix i hovedrollen. I dag har låta nesten 1 million strømminger på Spotify. Melkeveien har også samarbeidet med Frida Ånnevik om singelen «Sove på det» og ga i mars i år ut ny EP med bandet sitt. «Til Nøtteknekkeren i Melkeveien» har Kristian med seg komponist og musiker Bendik Hval, som tidligere har komponert musikk til flere TV-serier og dokumentarer, og samarbeidet med Melkeveien om en rekke låter.

Anmeldelse.jpg
bottom of page