top of page
røst produksjoner

RØST produksjoner er et prosjektbasert dansekompani av koreografi duoen Therese Slob og Emilie Fuglestad. Kompaniet sentrerer seg rundt samfunnspolitisk spørsmål med et humanitært driv hvor det menneskelige er kjernepunktet. Arbeidet er preget av et eksplosivt bevegelses språk som i samspill med flyt og skjørhet skaper et unikt og avkledd uttrykk.

livsløgnen.jpeg

"Ta livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, og du tar lykken fra det med det samme"

 

Inspirert av Henrik Ibsens “Vildanden” utforskes forventninger om hvordan suksess og vellykkethet påvirker oss. Samtidig som åpenhet om livets utfordringer hylles, blir mennesker stadig fanget i et spill der vi streber etter å opprettholde et bestemt image.
I forestillingen “Livsløgnen”  settes det fokus på samfunnets hykleri, sosiale mediers påvirkning og det komplekse forholdet mellom autentisitet og fasade. I en tid hvor virtuelle skjermer filtrerer våre liv, utfordres vi til å tenke på hva det vil si å ha ekte menneskelige forbindelser. "Livsløgnen" er en forestilling som speiler vår samtid og stiller spørsmålet: Er vi i ferd med å miste den virkelige forbindelsen med hverandre?

det finnes små hemmeligheter, og det finnes store.

det finnes fine hemmeligheter, men det er også noen hemmeligheter som er vonde. som en stor klump i magen som knyter seg, og den vokser og vokser.

noen hemmeligheter er faktisk så store at man aldri, aldri må

fortelle til noen. eller?

I forestillingen “Ikke si det til noen” møter vi Runa. Runa bærer på en stor hemmelighet. En mørk hemmelighet som hun aldri har turt å si til noen-

helt frem til hennes nærmeste venner viser henne at det er helt greit,

og veldig viktig å fortelle om vanskelige ting. Særlig vonde hemmeligheter.

 

"Ikke si det til noen” er en barneforestilling som handler om at ingen hemmeligheter er for store til å si høyt.

ikke si det.jpg
ballerinaenj som mistet .jpeg

I et bittelite hus i en bitteliten by, bodde en jente med et stort hjerte og en enda større drøm. Hun het Petronella. Selv om Petronella kanskje ikke var så bitteliten, elsket hun å leke at hun var det. Mer enn noe annet i verden elsket hun å danse. Og endelig, nå som hun var stor nok, skulle hennes største drøm gå i oppfyllelse: å begynne på danseskole.

Petronella drømte om å bli ballerina, med de vakreste kostymene og dansende til gigantisk orkestermusikk. Hun kunne nesten ikke vente! Og nå var den store dagen her...

Bli med på en leken, magisk og vakker barneforestilling om Petronella og hennes kosedyr. Forestillingen handler om drømmer, troen på seg selv, og om å finne tilbake til sine egne drømmer i møte med livets utfordringer og andre mennesker.

‘but that was yesterday’ er en danseforestilling som tar for seg forventningen til kvinner. Den uendelige forventningen til hva en kvinne skal være og ikke være -for mye, for lite, for stort smil, for kynisk, tar for mye plass, for utydelig, hysterisk, emosjonell, for små lepper, små bryster, rotete kjønnslepper, body positivity, implantater, fillers, epigenetikk, eggfrysing og utleie av livmor. Det er helt uunngåelig å bli eksponert for skjønnhet- og kroppspress.

Med fire danser på scenen og et tydelig visuelt uttrykk ønsker vi å være en stemme i denne debatten, uten det verbale språket. But that was yesterday er et scenisk oppgjør mot konstruksjoner og forestillinger rundt kvinnelighet.

But that was yesterday_175.jpg
301834992_10159971456925901_8188605988811705249_n.jpg

Å bevege seg til musikk er nedfelt i menneskers DNA. Alle gjør det, helt instinktivt, lenge før de kan snakke, gå eller har fått noen formening om et «jeg».
Dans har alltid vært en del av kulturen, fra forgangne tider til vår samtid.

Dans har kraft til å frigjøre, forene, utfordre og bevege. Den skaper en felles identitet, og forteller individuelle historier.
Dansen er allestedsnærværende og urokkelig.

Å danse er menneskelig.

 

Other Stories viser dansens kraft i menneskers liv og hvordan dans beveger oss på tvers av etnisitet, kultur, språk og generasjoner.

hello

En vakker, sterk og personlig danseforestilling om identitet.

I Hello møter du tre unge dansere med røtter fra ulike kulturer.

Det er tre dansere med sine egne, virkelige historier som står på scenen.

Historier om å finne ut av hvem man er og hvor man hører til.

Til sammen har deres historier blitt en sterk, tøff og sårbar danseforestillling med en blanding av hip hop, breakdance, tekst og film.

Historiene tilhører ikke bare disse ungdommene, de er mange menneskers fortellinger.

Og de fortjener å bli hørt!

HeLLO_abir.jpg
gbk-jonas-kongler-og-beste.jpg.webp
grisebondens kunst

Hva skjer når tre profesjonelle dansere møter en vaskeekte grisebonde og en fireåring på scenen? Svaret får du i Grisebondens kunst.
Forestillingen er en hyllest til bøndene våre, de som jobber tidlig og sent med å skaffe oss mat.

 

Gjennom dans og film får publikum oppleve en hverdag, en lidenskap og en livsstil.

i will never fix you

 Will Never Fix You er et dansekunstnerisk møte mellom ulike mennesker med ulike forutsetninger.
Hva møter jeg i meg selv i møte med deg?

Hvordan relaterer vi til hverandre og hvordan trenger vi hverandre, på sunne og usunne måter?

 

Mellommenneskelige relasjoner er noe av det viktigste vi har og kan også være noe av det vanskeligste. En relasjon kan være det sterkeste og mest sårbare på samme tid.

i will never fix you.webp
når natten står opp_edited.png
når natten
står opp

Når livet rakner.
Livet, troen. Komplekst og enkelt.
På samme tid.
Det er som jeg har en trygg bærbjelke i meg. Noen andre enn meg selv. Så selv om jeg kollapser så bærer den meg fortsatt.
Alltid.

Hva skjer med troen i møte med det brutalt vonde? Når spørsmålene blir så store, og svarene blir et premiss for å tro, er det da tro? Hvorfor er det så trangt,

når Gud er så stor?

Når natten står opp er en soloforestilling av og med Therese Slob som åpner opp et univers fylt av spørsmål, tvil, tro og undring.

friminutt

Friminutt er en forestilling der dansere og musiker møter opp i en barnehage – uten at barna vet at vi kommer!
Med barnas lek som inspirasjon, improviserer vi fram en forestilling ute i barnehagen.
Noen barn blir kanskje med på dansen, mens andre leker videre for seg selv.

 

Her blir forestillingen til sammen med barna! 

IMG_4265.JPG
blir alt bra?

Så kom de stille dagene hamrende over oss.
Vi stirrer inn i veggen, vet ikke om det er morgen eller kveld.
Det er ikke så viktig.
For hvert blunk.
Hold to meter. I can’t breathe.
Norge stenger ned. Jordskred.
De stille dagene. De sakte dagene.
Alt skjer og ingenting skjer.

“Blir alt bra” er en danseforestilling koreografert av Therese Slob. Sammen med fire dansere tas publikum med inn i et univers hvor det reflekteres over opplevelser og tanker rundt siste året.

koreografisk duo:  

therese @ psdans.no 

emilie @ psdans.no

bottom of page